Spanje staat klaar om U te verwelkomen!

Op 13 mei moet de Europese Commissie (EC) een beslissing nemen over het wel of niet en op welke wijze het luchtruim binnen de Europese Unie weer geopend wordt. Deze datum is bevestigd door de ministers Illa van Volksgezondheid en Abalos van Transport. Maar de ministers geven ook aan dat als de EC op die datum geen beslissing neemt Spanje genoodzaakt is om zelf maatregelen te nemen die dan niet in dezelfde lijn zijn als die van de Europese Unie en andere EU-landen.

De Spaanse regering wil zo snel mogelijk maar wel op verantwoorde wijze en in samenspraak met andere EU-lidstaten het luchtruim openen. Want het wel of niet kunnen vliegen binnen Europa is voor Spanje als toeristisch land erg belangrijk. De Spaanse regering is zich daarvan bewust maar geeft ook aan dat dit niet alleen een beslissing is van Spanje maar van alle EU-lidstaten en de Europese Commissie.

Op 13 mei moet de Europese Commissie met een plan komen en de protocols en gezondheids- en hygiënemaatregelen voor het reizen in vliegtuigen bekend maken. Als dat plan er niet snel komt dan is Spanje van plan om zelf maatregelen te nemen om de opening van het luchtruim en dus de mogelijkheid voor inwoners van EU-lidstaten om naar Spanje te komen of voor inwoners van Spanje naar andere EU-landen te reizen te versnellen.

De toeristensector in Spanje wil oplossingen zien en ook al zouden hotels, campings en andere toeristische accommodaties kunnen openen met slechts een beperkte capaciteit of met moeilijke corona-maatregelen, het internationale toerisme is belangrijk genoeg om dat in de sector te accepteren.

Als de EC niet met plannen komt dan zal de Spaanse regering dat wel doen maar deze zullen wel moeten aansluiten op het vier fasen-plan waarmee Spanje uit de noodtoestand wil geraken. Dat vier fasen-plan zou eind juni of begin juni moeten eindigen waarna er ook meer mogelijkheden zijn voor het nationale en internationale toerisme.

Het is echter ook belangrijk te beseffen dat het openen van het luchtruim niet betekent dat alles weer zal zijn zoals voor de corona-crisis. Want in Spanje moet men ook kijken naar de capaciteit van ziekenhuizen in het geval van een grote stroom van buitenlandse toeristen die, je weet het nooit, eventueel besmet kunnen raken en in Spaanse ziekenhuizen terecht komen. Overal moet aan gedacht worden.


Verder:

Vanaf maandag 4 mei mogen als onderdeel van fase 0 van het vier stappen of fasen plan kleine ondernemingen weer opengaan. Klanten mogen echter alleen op afspraak en individueel geholpen worden. Het was al bekend dat dit geldt voor o.a. kappers, schoonheidsspecialisten, fysiotherapeuten en tandartsen maar dit geldt ook voor kantoren zoals makelaars.

Volgens een artikel op het blog van de bekendste woning portaal van Spanje Idealista mogen makelaars vanaf maandag 4 mei weer aan het werk. Dat mochten ze ten tijde van de noodtoestand ook al maar achter gesloten deuren en zonder klanten te ontvangen of door aan 'teletrabajo' ofwel thuiswerken te doen.

Vanaf maandag 4 mei en als onderdeel van fase 0 van het vier stappen of fasen plan mogen 'agencias inmobiliarias' in Spanje weer op afspraak klanten ontvangen om hen individueel te woord te staan. Er dient wel sprake te zijn van de verplichte social distance en men dient de hygiënevoorschriften in acht te nemen, zoals het Colegio Oficial y Asociación de Agencias y Agentes Inmobiliarios de Madrid heeft bevestigd.

Wat echter nog niet mag is het bezichtigen van woningen, daar zal men voorlopig nog even mee moeten wachten. Creatieve makelaars hebben maatregelen getroffen en bieden virtuele bezichtigingen aan, iets dat natuurlijk niet hetzelfde is dan een fysieke bezichtiging.

Het is volgens de verenigingen binnen de sector nog niet helemaal duidelijk of makelaars tijdens de fasen 1, 2 of 3 mogen beginnen met het bezichtigen van woningen.

Daarnaast wordt het bezichtigen van woningen ook moeilijker gemaakt door de maatregel dat men vanaf fase 1 op 11 mei tot het einde van fase 3 begin juli alleen binnen de eigen provincie mag reizen.

Vanaf 11 mei tijdens fase 1 mogen makelaars net zoals kleine ondernemers een maximum van 30% van de normale toegestane capaciteit in hun kantoor ontvangen, een percentage dat 50% wordt in fase 2 vanaf 25 mei. De aanwezige klanten moeten echter wel een social distance van 1,5 tot 2 meter aanhouden. Hoe dat precies in de praktijk zal functioneren moet nog blijken, zeker in kleine makelaarskantoren.

Wij RITAMAR PROPERTIES willen U dan ook graag verwelkomen, maar dat is dit ook onderhevig aan de huidige regelgeving. Voor buitenlanders is dit nog even wachten tot later, de grenzen moeten minstens weer opengaan. Wij maken alvast onze planning "onder voorbehoud van toegestane luchtverkeer".

Het zou wel es kunnen zijn dat om alles weer op gang te krijgen "De EERSTEN de BESTE " zullen zijn, daar ons toch verschillende bouwers melden, dat zij voor de eerste verkopen een extra inspanning zullen doen! Dus wees er tijdig bij; Ritamar Properties doet ook een inspanning en zal de aanvragen tijdens Corona geregistreerd voorzien van een extra Keukenpakket.

Wij zien er naar uit, U te mogen verwelkomen! Rita


* keukentoestellen (enkel bij nieuwbouw) zijn beperkt tot huismerk koelkast,

kookplaat en vaatwasser

8 mei 2020
Pic

Rita De Brabander
Algemeen directeur

Pic

 


Inspectiereis

Wil je
uw huis verkopen?

Wij kunnen je helpen

Klik hier Voor meer informatie
Over ons

Ritamar Properties is een bedrijf dat in 2016 werd opgericht, met 10 jaar ervaring in de vastgoedsector. In ons bedrijf verkopen we nieuwe woningen, wederverkoop en uit bankbeslag woningen. Daarnaast is men altijd goed geadviseerd door ons team van advocaten en consultants voor veiligheid en correcte afhandeling van Uw aankoop/verkoop.

Vind ons

RITAMAR PROPERTIES S.L

CIF: B-54930433

AVENIDA L’HERBA BONA 47 Huis 12

URBANIZACIÓN EL RASO

GUARDAMAR DEL SEGURA P.C. 03140

© 2021 ● LegaalPrivacySite Map TOP Ontwerp & programmering: Mediaelx