Dichtbij

Costa Blanca Zuid

Icon Bekijk video

Costa Blanca South

De Costa Blanca heeft alles te bieden voor vakantiegangers en overwinteraars. De Costa Blanca ligt aan de oostzijde van het Spaanse vasteland. In het zuiden grenst de streek aan de Costa Almeria en in het noorden aan de Costa Dorada. De kust grenst aan de Middellandse Zee. Onderstaand geven wij u een beknopt overzicht over deze Costa!

De Costa Blanca ligt aan de oostzijde van het Spaanse vasteland. In het zuiden grenst de streek aan de Costa Calída en in het noorden aan de Costa del Azahar. De kust grenst aan de Middellandse Zee.

Strand

Alicante is met de mooie palmenboulevard en de gezellige winkelstraat een van de bekendste steden aan de Costa Blanca. De kust heeft haar goede naam te danken aan de kilometers lange stranden van +/-50m breed en trekt vele zonaanbidders en plezierzoekers aan. De zon schijnt er bijna altijd en de azuurblauwe Middellandse Zee nodigt het hele jaar uit voor een duik. Het zandstrand ligt op ca 10 min rijden met de auto en is bereikbaar tot aan het strand zelf. Het strand loopt geleidelijk af in zee en is daarom zeer geschikt voor kinderen en er is tevens speelapparatuur aanwezig. Het strand wordt tijdens het hoogseizoen bewaakt door strandwachten. Naaktstranden zijn ook aan de Costa Blanca te vinden en met name op het naaktstrand van La Marina is het heerlijk toeven.

Bezienswaardigheden / Excursies

Het prachtige historische kasteel Santa Barbara, in Alicante, is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. Het kasteel ligt op de Benacantil heuvel vanwaar u een prachtig uitzicht over de stad heeft. In Elche kunt u de Priests Garden bezoeken met een grote verscheidenheid aan planten, struiken, cactussen en de beroemde acht stammige Imperial Palm. Of een tocht door het palmenwoud van Elche (Georganiseerd ). U kunt ook een bezoek brengen aan de 17e -eeuwse St. Mariakerk, gelegen in het oude stadscentrum, waar ieder jaar het Passiespel Het Mysterie van Elche wordt opgevoerd. In Torrevieja vindt u een heus waterattractie park Aquópolis geopend van juni t/m september (Let op: dit is leuk voor jong en oud! ). Daarnaast kun op een fantastische jeepsafari door het achterland die u echt niet mag missen! Natuurlijk zijn er nog veel meer excursies te ontdekken.

Temperatuur

De gemiddelde temperatuur in de winter is ongeveer 16ºC. In het voor- en najaar is de gemiddelde tempratuur rond de 20ºC. In de zomer is de gemiddelde temperatuur ongeveer 35ºC.

Overwinteren

Als de winter weer in aantocht is, trekken veel mensen naar de Costa Blanca, een geliefde verblijfplaats voor overwinteraars. Zomers gaat het leven hier 24 uur per dag door; in de wintermaanden is het er rustiger, maar valt er nog steeds van alles te beleven. Buiten deze steden valt er echter ook genoeg te zien. Denk bijvoorbeeld aan kasteel Santa Barbara of het pittoreske bergdorp Guadalest. Ook een jeepsafari door het achterland, een tocht door het palmenwoud van Elche of een bezoek aan een van de spectaculaire nachtclubs is zeker de moeite waard.

Winkelen / Feesten

In alle steden en dorpen zijn diverse winkels gevestigd voor de dagelijkse boodschappen (drogist, bakker, sigarenwinkel en grote supermarkten). Als u er echt een dagje voor uit wilt trekken kunt u uw slag slaan in steden als Alicante en Elche waar grote winkel centrums zijn. In Torrevieja heb je de Habaneras die erg geliefd is bij winkelend publiek. Er zijn veel feesten en typische Spaanse gewoontes in de zomer maanden. Lokale feesten met- en zonder optochten en altijd afsluitend met vuurwerk. Meer over feesten en gedenkdagen onder activiteiten.

Steden

Steden, Guardamar en Torrevieja zijn middelgrote plaatsen op 8 en 7 km afstand, in Guardamar is op woensdag een zeer grote markt waar het merendeel van de lokale bevolking haar dagelijkse boodschappen haalt. Torrevieja is meer gericht op de toerist en heeft een grote gezellige boulevard met heel veel winkels en eetgelegenheden en een groot lunapark voor groot en klein.

Video


Woningen

Neem contact met ons op

Responsable del tratamiento: Ritamar Properties, SL, Finalidad del tratamiento: Gestión y control de los servicios ofrecidos a través de la página Web de Servicios inmobiliarios, Envío de información a traves de newsletter y otros, Legitimación: Por consentimiento, Destinatarios: No se cederan los datos, salvo para elaborar contabilidad, Derechos de las personas interesadas: Acceder, rectificar y suprimir los datos, solicitar la portabilidad de los mismos, oponerse altratamiento y solicitar la limitación de éste, Procedencia de los datos: El Propio interesado, Información Adicional: Puede consultarse la información adicional y detallada sobre protección de datos Aquí.
Contact